De kerkuil tijdens het ringen van de jongen

Overzicht van onze weekfilms uit 2019

De kerkuil tijdens het ringen van de jongen

De werkschuur wordt afgetimmerd met zwarte rabatdelen en krijgt een nieuw dak. De kerkuil wordt verhuisd van de veldschuur naar de uilenkamer.

Paardrijles Stal Kroes

De werkschuur wordt verder afgetimmerd en er wordt een wagenschuur naast gebouwd. Sas is op paardrijles bij Stal Kroes in Beek.

Laag Keppel

Een mooie wandeling door de sneeuw naar het sfeervolle Laag-Keppel. We lopen door de Dorpsstraat naar Kasteel Keppel. We zien vele monumenten. We gaan via de Wrangebult, het sterrenbos en de kolken terug naar de Hessenweg. En de uilenkamer is bewoond, er liggen braakballen.

Werkschuur en carport.

Door de all-round professionals Kees, Wes, Fred, Sander, Martin en Hans worden de laatste werkzaamheden aan de werkschuur en carport uitgevoerd.

Eddie demonteert de veldschuur.

Eddie breekt de veldschuur af. Er wordt een grote kraan ingezet. Erwin schildert de laatste staldeur van het achterhuis. Sietse en Hidde planten een solitaire eik in het grote weiland. Erwin sopt de luiken schoon. Vele dode muizen op de zolder van de carport, een voorraad van de kerkuil.

Eddie brengt vier vaarsen op de Goedenberg

Terwijl Sem en Sietse de omheining om het grote weiland afmaken brengt Eddie vier van zijn vaarsen / jonge koeien naar de Goedenberg.

Kees sloopt een blok beton.

Kees en Wes graven sleuven voor water, stroom en hagen. Er zit veel puin in de grond, ook een groot blok beton. Patrick legt kabels voor de zonnepanelen. Wes en Kees planten een gemengde haag, maken een kist voor de pomp en sluiten hem aan. Er zijn jonge steenuilen, ze zitten voor de nestkast.

Montage zonnepanelen.

Sietse en Sem schonen het terrein voor de vangbak. Keigroen legt zonnepanelen aan. Hans en Sander maken een vangbak voor koeien. Patrick sluit de zonnepanelen op de meterkast aan. Sem en Sietse maken een omheining.

Wally, Sita, rode en zwarte Miep

Keigroen sluit de zonnepanelen aan. Hans en Sander plaatsen het hek voor de vangbak. De dames verkennen de doorgang naar de andere weide.

Adne en Frank verwijderen het riet uit de dichtgegroeide poel.

Adne en Frank harken schors uit, maken een brug over de Rode Beek, schonen de poel, stunten en maken een wandelpad naar de Goedenberg. En Fred was weer eens in beeld.

Sietse verwijdert St. Jacobskruiskruid

Sietse en Joey maken een omheining en een landelijke trap. Sietse en Sem graven het giftige St. Jacobskruiskruid uit. De dames drinken uit de waterbak.

Menu