Oprichten gebinten van de schuur.

Overzicht van onze weekfilms uit 2017

Peter zet plinten op zolder.

Beelden van de poel. Peter monteert de deuren met een scharnierfrees en monteert plinten op zolder en onder het plafond in de eetkamer. Erwin schildert in de badkamer en we hebben verjaardagsvisite.

Montage van de trap op deel naar de zolder.

Erwin stukadoort de werkkamer. Peter maakt een nieuwe zoldertrap voor het achterhuis die we met z’n allen plaatsen.

Winterplaatje

We maken een wandeling door de sneeuw. Peter timmert een zolderdeur met pen en gat verbindingen. Erwin krabt een deur schoon in de werkkamer. Gerrit haalt de platte kar op.

Oprichten gebinten schuur.

Het oprichten van de gebinten van de antieke schuur gebeurt traditioneel, met man- en vrouwkracht, in de sneeuw. Daarna wordt een kraan ingezet voor de muurplaten. Binnen werkt Erwin aan de deuren van de werkkamer, eerst helemaal kaal maken en daarna in de grondverf. De kleuren zijn geel, wit en blauw.

Slipjacht jachtvereniging Soestdijk

De slieten worden ‘s avonds gebracht door een grote truck. Lossen moet vanaf de Hessenweg. De slieten worden met een shovel op het dak van de schuur geduwd. De jaarlijkse slipjacht door jachtvereniging Soestdijk komt over het erf van de Goedenberg. Het schild en de hanenbalken worden vervaardigd. De gebintplaat wordt traditioneel met houten pennen vastgezet.

Deuren van de werkkamer in de grondverf.

Erwin schildert de zonnige werkkamer en de blauwe badkamer. De schuur wordt beschoten met vurenhout. Een gerepareerd raam ligt te drogen bij de houtkachel.

Kranen in de schuur.

Zwaar materieel in de schuur, zand storten, beton hakken en water uit de grup pompen. Erwin lakt het plafond in de werkkamer af. Sas neemt de werkkamer in gebruik. Voorjaarsbeelden. Stempels dragen het gebint. Sas zoekt de verborgen ingang naar de kelder. Erwin sloopt het plafond van de zitkamer annex kantoor. Daarna kan hij schilderen. Fred metselt de poeren op de betonnen fundering.

Han speelt met een drone.

Patrick zorgt voor elektriciteit. Wes timmert in de stromende regen panlatten op de schuur. Peter maakt een dak voor de slaapkamer. Han en Sas spelen met een drone (kado Erwin). Sas laat de trap naar de meidenkamer zien. Onder de treden staan signaturen uit 1915. De deel is timmermanswerkplaats. En met vereende krachten zetten we de werkkast op.

Peter, Gerrit, Fred en Wes leggen oud Hollandse pannen

Pannen leggen met vier man en een trekker. Patrick legt stroomkabels in cv pijpen en aardt de boerderij. Kraanvogels trekken over. Het dak ligt er mooi bij evenals de keeplatten in de werkkast.

Sas laat zien hoe een schuifraam werkt

Sas laat zien hoe een gerestaureerd schuifraam werkt. Peter monteert daklijsten aan de schuur. Erwin werkt in de zitkamer. Hij stukadoort de wanden, schildert de Art Deco schouw zwart/wit en de wanden oud-groen. Sas restaureert een plafonnière. De werkkast is in gebruik genomen.

Een Hollandse kroonluchter in de zitkamer.

Lentezon. Sas lapt de ramen. Erwin schuurt de vloer van de zitkamer en zet hem in de beits. Sas daarna in de blanke was. We zien traditioneel gesmede kelderroosters. Han en Sas graven de keldertrap in de schuur uit. Erwin schildert de natte ruimtes beneden.

Han inspecteert de schuur.

De zitkamer is gemeubileerd. Erwin schildert en kit het plafond van de eetkamer en ontdekt signaturen van een timmerman (J. Kerkkamp). De betonnen vloer van de schuur is eruit en uitgevlakt met zand. Het plafond van de keuken moet weer kaal gemaakt worden, de verf hechtte niet. Peter restaureert de schouw in de eetkamer.

De Kastert heeft al het schilderwerk uitgevoerd.

Erwin maakt de schuiframen kaal. Han zet een antiek kabinet in elkaar. Erwin vervangt de raamkoorden van de schuiframen en laat zien hoe het werkt. Sas geniet nog even van de avondzon en als het donker is kookt ze een maaltijd, ondanks de rommelige keuken.

Sas monteert een stellingkast.

Sas monteert rekken voor de kelder. Peter, Sander en Fred maken deuren voor de schuur. Erwin lijmt een vliesbehang in de eetkamer. Landleven, de koeien van Eddie gaan naar buiten. In de schuur wordt een houten wand gemaakt boven de brandmuur. De wanden in de eetkamer zijn geel. Erwin schildert de schouw.

Het frame voor de grote staldeuren.

Peter en Sander monteren balken voor een zolder in de schuur en maken grote staldeuren in de werkschuur. Erwin verwijdert platen en de spijkertjes van de eetkamervloer.

Paul verhuist ons uit Bussum

Erwin maakt het dichtgemetselde stalraam open. Paul de verhuizer ruimt ons huis in Bussum leeg, bezemschoon. Erwin schildert de daklijsten en heeft een raamkozijn hersteld. De stalraampjes van de schuur zijn wit. Er is een stortbak en de wasmachine is aangesloten. Paul komt in Hummelo aan. Stalramen zwart of wit?

Erwin en Kasper werken aan de schuur.

Werken aan de schuur. De metselaars Matheu en Kasper zijn er deze week en maken de schuur een stuk mooier. De kogelgaten laten we zitten. We zoeken gordijnen uit.

Mattheu restaureert de gevel van de schuur

Er zijn nu twee schilders, Erwin en Eric. Ze zijn met buitenschilderwerk en luiken bezig. Peter maakt paneeldeuren voor de werkkast. Er is stromend water in het toilet. Kasper metselt met oude stenen en Matheu stukadoort plinten aan de schuur. Erwin zet een raam vast met stopverf.

Eric zet een proefkleur oud roze op in de gang..

Eric zet een proefkleur op voor de gang, oud roze. Mark installeert het fornuis, de vaatwasser en de afzuigkap, de pijp wordt met een hoogwerker aangebracht. De vloer in de antieke schuur wordt met oude klinkers gelegd door Wes en Kees. Patrick past de meterkast aan. Erwin en Eric schilderen buiten aan de luiken, staldeur en stalramen.

In de schuur nestelt een winterkoninkje

Het oud roze wordt het niet. In de schuur nestelt een winterkoninkje. Twee slimme meters. Eric schuurt een luik. Erwin verwijdert schilderstape van de luiken.

Een luchtballon scheert over het erf.

Kasper metselt een rollaag. Wes en Kees leggen een grindbak aan. Kees Kraan verwijdert het terras weg. Wes kruit de container vol en sloopt een gemetselde deur. Een ballon komt vlak langs de lindeboom.

Wes heeft de deur opengemaakt.

Wes breekt de deur eruit. Matheu stukadoort een plint. Wes en Kees slopen de betonvloer. Wes voert struiken af met de shovel.

Peter monteert een trap in de schuur.

Sas pompt de kelder leeg. Kees graaft een sleuven voor de elektra naar de schuur. Wes legt de leidingen aan. Peter verwijdert een beschadigde steen. Wes maakt de oude kelderingang vrij. Peter timmert de zolder af. Matheu stukadoort de deurpost. Kees en Robert leggen het terras voor de schuur. Peter maakt een zoldertrap in 1 dag. Patrick legt een meterkast aan. De winterkoninkjes zijn uitgevlogen in de schuur. De smid heeft een groot raam afgeleverd. Zwart of wit?

Sas met jonge kerkuil

Jonge kerkuilen worden gemeten, gewogen en geringd. Han laat een oude buitenmuur, nu binnenmuur, van de schuur zien. Hennie reinigt de voegen van de buitenmuren. Erwin en Eric lakken de luiken af en schilderen de schuur van binnen. Patrick legt stopcontacten aan. Het grote raam wordt wit en daarna groen. Erwin schildert de gordijnroedes en steunen.

Wes en Kees leggen een riool aan.

Wes en Kees leggen het riool aan. Bij het graven van de sleuven was het opletten, er liggen veel kabels en leidingen. Voor de gaten waar het riool het huis inkomt is een professioneel bedrijf ingeschakeld. Kees graaft een grindbak en komt een oude put tegen. Peter en Wes leggen slieten in de schuur om de kroonluchters aan te bevestigen. Evert metselt de trap naar de kelder met oude stenen. Wes en Peter plaatsen een draagbalk die Evert netjes dicht smeert. Wes monteert de stalraampjes.

Wes en Sas leggen het terras voor het huis.

De kerkuil zit in de deel. Wes en Kees leggen het terras voor in de hitte met een nieuwe schep. Henny voegt de gevels van de schuur met spijs. Peter zet wanden van schroten. Eric zet ruitjes in de stalramen. Erwin schildert de wanden. Sas helpt Wes met de ronding in het terras. Erwin en Eric schilderen buiten in de hitte. Peter hangt de deuren van de werkkast af. De schuur wordt ingespoten tegen houtworm en boktor. Peter restaureert een luik.

Han gaat met een hoogwerker het dak schoonmaken.

Kees en Wes leggen grindbakken en straten bij de keuken. Het schild van het achterhuis wordt dicht gemaakt door Peter en Fred. Han maakt de gebinten schoon met een stofzuiger en hoogwerker. Kees harkt 15 kuub grind weg. Erwin en Eric schilderen in en buiten de schuur. Kasper stukadoort bij de stalraampjes. De schuur is een plaatje.

Het hooi wordt gehaald

Erwin en Eric zetten hun nieuwe steiger op. Peter herstelt het metselwerk aan de schuur. Het schild wordt dicht gemaakt. Het gras wordt gemaaid en de ooievaars komen. Wes plaatst muizenroosters. Peter heeft togen gemaakt. Wes en Peter maken een rookkanaal voor de houtkachel. Erwin en Eric schilderen ijzer zwart. Het gras wordt geschud en Mark monteert een douche. Een week van afwerking. In de avond wordt het gras opgehaald en in kleine en grote balen afgevoerd.

Han zet paaltjes. Sas zaait. Peter en Erwin monteren het hooiluik. Eric schildert de plint en Erwin de daklijst. Er komt regen. Peter en Eric zetten een deklat en ruimen op. Eelco sluit een doorstromer aan. De steiger wordt afgebroken. Het is vakantie!

Han en Sas laden de bus uit en hangen de lampen in de kroonluchter toonzaal. Ze maken een robuust ophangsysteem. Op 1 augustus gaan we open.

Sas zaait nog wat bij. Het Gelderse wimpel siert het huis. Sas gaat verder met inrichten van de toonzaal. De meeste lampen branden al.

Han is in Bussum om de laatste lampen en bakken met onderdelen op te halen. Morgen is de opening.

Kristallen plafonnières

Sas werkt op het land terwijl de container wordt opgehaald. Het was een rustige dag.

De toonzaal is ingericht. Han is in Bussum om de laatste lampen en onderdelen te verhuizen. Sas werkt op het land terwijl de container wordt opgehaald. De eerste klant heeft ons gevonden.

De kelder wordt professioneel leeggepompt.

Wes tegelt de badkamer en Sas restaureert een lamp. Han sluit de lamp aan. De kelder wordt leeggepompt en schoon gespoten. De klanten kwamen dus de champagne wordt aangevuld.

Achter de boerderij ligt een rustgebied

Achter de boerderij ligt een rustgebied voor dieren. Sas zuigt de kelder schoon. Wes restaureert het bordes, Han en Sas restaureren lampen.

Peter en Han plaatsen de houtkachel.

Mark installeert een waterontharder en een buitenkraan. Eddie keert het gras om met de trekker. Han maait de kanten met een bosmaaier. Peter legt de houtkachel in de schuur aan. De ronde van de Achterhoek komt langs en het werk op het land gaat nog even door.

Gordijnen ophangen en Peter werkt aan een deur.

Peter maakt een paneeldeur in de ochtendzon. Han bedraadt een kroonluchter en zet een wildcamera buiten. De gordijnroedes worden gemonteerd. Noodweer en lekkage maar de regen was goed voor het land.

De schuitjes worden zwart geschilderd.

Han monteert de deurgrepen, Eric en Erwin schilderen de gang en Sas restaureert een kroonluchter.

Beelden van de schuur voor en na de restauratie.

De kast stond er tijdelijk.

Eric schildert de plinten in de gang. De gordijnen worden opgehangen. Erwin en Eric schilderen de werkkast. Eric schildert de brocante wastafel, het plafond van de zolderslaapkamer en zet een proefstuk groene aarde op. Sas probeert roest op de vloer van de gang te verwijderen. Erwin en Eric schilderen de vloer van de eetkamer. Erwin zet proefstukjes paarse dodekop voor de keukenvloer op.

Erwin en Eric schilderen de eetkamervloer.

Erwin en Eric vullen spijkergaatjes in de vloer van de eetkamer. Het laatste buitenschilderwerk. Op de wildcamera was van alles te zien. Han monteert plinten en een buitenbel.

Herfst. Erwin en Eric schilderen de houten “muur” waar de melkschuur stond. Sas en Han restaureren kroonluchters.

Aanplant bolletjes langs de oprit

Erwin en Eric beitsen het schild, schilderen de keukenvloer paars dodekop en beitsen het aanrechtblad. De piano wordt gestemd. Erwin en Sas zijn in de werkkamer bezig. Han heeft een ophangsysteem gemaakt. Langs de oprit worden vele bolletjes gepoot.

Sas stukadoort de keldermuur van de schuur

Sas en Han pompen de kelder leeg. Sas maakt de keldermuren schoon, smeert de gaten dicht en stukadoort de wanden. De tuinmannen gaan verder met het poten van de bolletjes zolang het licht is. Sas vindt een salamander en de omakast staat op deel.

Jan Willem vertelt welke bollen hij heeft aangeplant

De betonklinkers en de betonplaten naast de veldschuur worden met een kraan en kar afgevoerd. Peter en Wes maken dakramen op zolder. Han maakt de goten schoon. De warmtepomp en de wandunits worden geïnstalleerd. Jan Willem vertelt welke bolletjes hij heeft aangeplant.

Wes en Kees schonen het erf achter op.

Wes zet tegels in de keukenschouw. Wes, Kees en Pieter leggen een terras en een hemelwater afvoer naast het achterhuis. Kees graaft een sloot en stuit op een put. Er wordt veel gegraven en puin afgevoerd. Wes maakt het raam in de kelder dicht. Kees maakt het terras af.

Kees slijpt een betonnen mestkelder door

Een professionele pomp zuigt de put leeg. Kees en Wes schonen het terrein achter verder op. Wes smeert de afvoer aan en Kees slijpt beton van een put door en slaat hem stuk. Wes op de trekker. Kees en Wes verwijderen een muurtje voor de schuur. Kees en Wes schonen het erf achter op.

Sneeuw in Hummelo

Het sneeuwt in Hummelo. De lampen zijn aan. Het is nu extra mooi in de Achterhoek.

Schaapskudde in Doetinchem

Even eruit, rustig rijden op de Klootsemastraat vanuit Hummelo naar Doetinchem.

Fijne Feestdagen 2017

De laatste video van 2017. Fijne Feestdagen!

Menu