Excursies

  1. Home
  2. Excursies
Hessenweg Hoog-Keppel

Zo af en toe gaan we er even op uit en nemen de camera mee

Als u op de foto’s onder klikt gaat de film spelen in een nieuw venster

Hessenweg Hoog-Keppel

Februari 2019 Een sneeuwwandeling van de Goedenberg naar Hoog-Keppel.

Laag Keppel

Januari 2019 Een sneeuwwandeling door het sfeervolle Laag-Keppel.
De uilenkamer is bewoond, er liggen uilenbraakballen.

Enghuizen in Hummelo

November 2018 We lopen de wandelroute over Landgoed Enghuizen in Hummelo.

Tuin Oudolf Hummelo

September 2018 We bezoeken de tuin van Anja en Piet Oudolf in Hummelo. Opnames van 27 september 2018, de tuin was nog maar 1 maand te bezoeken.

Bedevaartskerk Warfhuizen in Groningen

Mei 2018 Bezoek aan de Onze Lieve Vrouwe van de Besloten Tuin in Warfhuizen in Groningen.

Pinetum Blijdenstein Hilversum

Juni 2016 Pinetum Blijdenstein in Hilversum is in 1898 gesticht. Een pinetum is een gespecialiseerd arboretum, een naaldbomentuin, met een collectie coniferen en andere naaktzadigen.

Huis Verwolde in Laren

Maart 2016 Wandeling rond Huis Verwolde bij Laren in de Achterhoek.

Landgoed Keppel Slondeweg

Maart 2016 Een boerderij op Landgoed Keppel aan de Oude IJssel.

Eerder Achterbroek bij Ommen

Maart 2016 Natuurgebied Eerder Achterbroek bij Ommen, onderdeel van landgoed Eerde, eigendom van Natuurmonumenten.

Landgoed de Wiersse

Maart 2016 Een oude boerderij “De Tragter” met schuur op Landgoed de Wiersse in Vorden.

Landelijk Doetinchem bij Hagen.

Maart 2016 Een boerderij met oude opstallen aan de rand van het Landgoed Hagen in Doetinchem.

Bellingwolde in Groningen.

Januari 2016 We rijden over de Hoofdweg van Bellingwolde in Groningen, een beschermd dorpsgezicht en bewonderen de monumentale boerderijen, de molen en de kerk.

Kieftskamp in Vorden

Januari 2016 Kasteel De Kiefskamp ligt in Vorden in de Achterhoek.

Huis Zelle

Januari 2016 Impressie van landhuis Het Zelle in Hengelo (GLD) in de gemeente Bronckhorst.

Zeisterbos in Zeist

Januari 2016 Een winterse wandeling door het Zeisterbos in Zeist.

Woerden

December 2015 Een wandeling door de oude stadskern van Woerden.

Kasteel Hackfort in Vorden

November 2015 We lopen de wandelroute van het kasteel Hackfort in Vorden. Het kasteel en landgoed zijn eigendom van Natuurmonumenten. We zien het kasteel, de oude watermolen, de Baakse Beek, de tuinen, akkers en boerderijen.

Koningshof in Bloemendaal

November 2015 We lopen de wandelroute van Natuurmonumenten op landgoed Koningshof in Bloemendaal. We beklimmen de Appelberg en zien damherten, konikpaarden en schotse hooglanders.

Scheveningen bij storm.

November 2015 Het stormt flink dus we gaan naar Scheveningen, de pier op en eten een ringetje.

Landgoed Vilsteren bij Ommen

November 2015 Vilsteren (bij Ommen) in een notendop. We lopen de wandelroute over het landgoed en zien boerderijen, de molen, het kasteel, de kerk, de theekoepel, de kluizenaarshut, de kurkentrekker en meer.

Kasteel Sypesteyn in Loosdrecht

November 2015 Een herfstwandeling door de tuinen van kasteel Sypesteyn in Loosdrecht.

Het dorp Laren in het Gooi

November 2015 Laren in het Gooi heeft zijn dorpse karakter weten te behouden. We gaan naar het kerkhof en bezoeken daarna het bruisende centrum met luxe winkels en gezellige horeca.

Landgoed De Monnikenberg in Hilversum

November 2015 De Monnikenberg in Hilversum was lange tijd een klooster. Het landgoed was in beheer bij het Goois Natuurreservaat. Nu is op het terrein een ziekenhuis gebouwd.

Kasteel Trompenburgh in 's-Graveland.

Oktober 2015 Het 17e eeuwse Kasteel Trompenburgh in ‘s-Graveland is gebouwd in de vorm van een schip voor admiraal Cornelis Tromp.

Zwolle

Oktober 2015 Stadswandeling door het oude centrum van Zwolle met het stadhuis, Zwolse Balletjes, het Huis met de Hoofden, de Sassenpoort, de Peperbus en meer.

Kerkebuurt in Soest

Oktober 2015 We bezoeken de oude dorpskern van Soest. De Kerkebuurt is afgebeeld op deze antieke prent van Spilman.

Landgoed Bikbergen bij Crailo

Oktober 2015 We wandelen over drie aaneengesloten landgoederen Bikbergen, IJzeren Veld en Crailo tussen Bussum en Huizen in het Gooi.

Hilversums wasmeer

Oktober 2015 We lopen de wandelroute naar het Hilversums wasmeer van het Goois Natuurreservaat. We zien een vogeltje en paddestoelen.

Aalten en havezate het Walfort

September 2015 We wandelen naar de havezate Walfort bij Aalten in de Achterhoek.

Landgoed Biljoen bij Velp

Mei 2015 Tussen Velp en Rheden ligt het kasteel en landgoed Biljoen. Het is een waterrijk gebied waar diverse diersoorten leven zoals de ijsvogel.

Buitenplaats Hilverbeek bij Hilversum.

April 2015 De wandelroute van Natuurmonumenten over buitenplaats Hilverbeek leidt ons door het bos met mooie waterpartijen en langs weilanden. Boerderij Stofbergen behoort tot Hilverbeek, hij dateert uit de 17e eeuw en is nog steeds in bedrijf.

Landgoed Jagtlust bij Hilversum

April 2015 Het rondje van Six op landgoed Jagtlust in ‘s-Graveland is een wandelroute van nog geen kilometer lang. We zien een kiezelgrot, een hunebed, de twaalf apostelen, oude bomen en meer.

Kasteel Weldam in Diepenheim.

April 2015 We wandelen door de tuinen van het landgoed van kasteel Weldam te Diepenheim in Overijssel.

Amelisweerd en Rhijnauwen bij Bunnik

Maart 2015 Beelden van de buitenplaatsen Amelisweerd en Rhijnauwen langs de Kromme Rijn in Bunnik bij Utrecht.

Kasteel Doorwerth

Maart 2015 We bekijken kasteel Doorwerth, de kroonluchters, wandelen naar de Nederrijn en door het bos van de Veluwezoom.

Kasteel Groeneveld in Baarn

Maart 2015 We bekijken de grote kroonluchters en lantaarns in kasteel Groeneveld in Baarn. De muizenzolder is spannend en het park romantisch.

Kasteel Duivenvoorde bij Voorschoten

Maart 2015 We bekijken de kroonluchters van kasteel Duivenvoorde in Voorschoten en lopen de wandelroute door het park rond het kasteel.

Roermond

Maart 2015 We waren in Herten en hebben Roermond bezocht, de Munsterkerk, de Kathedraal, de markt en de winkelstraatjes.

Landgoed Zypendaal bij Arnhem

Maart 2015 We lopen door Park Zijpendaal bij Arnhem, we zien sprengen, de Sint-Jansbeek, Park Sonsbeek, een bosmuis, een reiger en meer.

Wolfheze en de wodanseiken

Maart 2015 Wolfheze ligt in schilderachtige omgeving met veel historie. We lopen de wandelroute van Natuurmonumenten over de hei, zien grafheuvels, resten van het Oude Wolfheze, een stuwwal en beken. Een antieke Dakota vliegt rondjes over ons ter herdenking van Market Garden. Uiteindelijk komen we in de vallei waar de Wodanseiken staan.

Haarlem

Maart 2015 We bezoeken de Sint Bavokerk in Haarlem, bekijken de grote kroonluchters en het beroemde orgel, lopen over de markt en rijden een rondje door de stad.

Blaricum in het Gooi

Februari 2015 We gaan naar de Dorpskerk in Blaricum, rijden tussen hoge hagen en boerderijen en bekijken het levendige centrum met de restaurants Moeke Spijkstra, Blushing van Gordon, da Bruno en ijssalon De Hoop.

Landgoederen Waardenburg en Neerijnen

December 2014 Op dit landgoed aan de Waal staan twee kastelen van Waardenburg en Neerijnen op 1000 meter van elkaar. We wandelen door het bos, bekijken de kasteeltuin en beklimmen de verhoogde Waalbandijk. Het landgoed is eigendom van het Geldersch Landschap en Kasteelen.

Sijpekerk in Loosdrecht

November 2014 Wouter van Soest heeft in 2004 dit schilderij van de Sijpekerk / Sypekerk in Loosdrecht gemaakt. We gaan op zoek naar de plek waar hij toen schilderde. Het schilderij is verkocht.

Bussem en Bussum

November 2014 Dit is een van de oudste afbeeldingen van Bussum. Op de plek van de kapel stond een kerk, daarna de eerste televisiestudio in Nederland, studio Irene en nu een appartementengebouw.

Antieke glazenkoeler en 's-Graveland

Oktober 2014 Het is bijzonder dat deze antieke koeler bewaard is gebleven. We gaan naar landgoed Schaep en Burgh in ‘s-Graveland waar nog een ijskelder is. De koeler is verkocht.

Zutphen

Oktober 2014 We lopen door de straatjes van Zutphen naar de Drogenapstoren en bezoeken de Walburgiskerk. Vooral de Librije en de Gotische kroonluchter zijn zeer bijzonder.

Kroonluchter Zutphen Walburgiskerk

Oktober 2014 In de Walburgiskerk in Zutphen hangt een zeldzame Gotische kroonluchter uit de 14e eeuw. Het is een Jeruzalemkroonluchter met veel symboliek.

Gooilust in 's-Graveland

Oktober 2014 We wandelen over de buitenplaats Gooilust in ‘s-Graveland van Natuurmonumenten.

Buitenplaats Beeckestijn bij Velsen-Zuid

Oktober 2014 We lopen de wandelroute van Natuurmonumenten over de buitenplaats Beeckestijn en zien een slangenmuur, een barokke fontein, een folly, een eikencirkel en een bunker.

Het Baarnse Bos

September 2014 Tegenover Paleis Soestdijk ligt het Baarnse Bos. We bekijken de Grote Kom, de Kleine Kom, de Naald van Waterloo en lopen onder antieke berceaus naar een verwilderd deel. Het is een spannend bos met historie.

Landgoed Groevenbeek bij Ermelo

September 2014 We lopen de wandelroute van Natuurmonumenten over het landgoed Oud Groevenbeek met een mooie Jugendstil villa. In het bos zien we een grafheuvel en sprengen, uitgegraven beken.

Rondrit Leiden

September 2014 We rijden een kwartiertje door Leiden.

Leiden

September 2014 We lopen door Leiden, beklimmen de Burcht, gaan via de Korenmarkt naar de Pieterskerk en bekijken de antieke kroonluchters.

Pieterskerk Leiden

September 2014 We bekijken de antieke kroonluchters in de Pieterskerk te Leiden.

Kaapse bossen Doorn

September 2014 We lopen de wandelroute van Natuurmonumenten door de Kaapse bossen in Doorn en beklimmen de uitkijktoren de Kaap.

Kasteel wandeling Ruurlo

Augustus 2014 We lopen de wandelroute van Natuurmonumenten door het bos, langs boerderijen, weilanden, akkers en de Baakse Beek naar kasteel Ruurlo.

's-Gravelandse buitenplaatsen

Juni 2014 We bezoeken de landgoederen Schaep en Burgh, Boekesteyn en Bantam in ‘s-Graveland. De buitenplaatsen zijn eigendom van Natuurmonumenten.

Landgoed Boekesteyn in 's-Graveland

Mei 2014 Een zomerse dag op landgoed Boekesteyn in ‘s Graveland. De camera op statief en er gebeurt bijna niets.

Menu