Commissie Gelderland

Wageningen Julianastraat

Sloop is luid en duidelijk van de baan

Maar de woningen moeten ook gewoon goed verhuurbare woningen worden die aan alle moderne eisen voldoen en weer minstens 30 jaar meekunnen. Dat vraagt om ingewikkelde afwegingen. Hoe die uitpakken weten we niet, we zijn in het begin van de ontwikkeling, binnenkort volgt de architecten selectie, presentaties 17 februari. Met de ‘ambitie notitie’ hebben we een duidelijke basis gelegd: Uitgangspunt zijn de cultuurhistorische kwaliteiten zoals vastgelegd in de notitie van van Meijel. Met die waarden als uitgangspunt gaan we op zoek naar het ‘mooist maakbare’ dat wil zeggen dat het realistisch moet zijn, uitvoerbaar, betaalbaar en moet voldoen aan de wet- en regelgeving voor sociale woningbouw, en toch zoveel mogelijk van de kwaliteiten van het oude moet behouden.
Hoe dat eruit gaat zien weten we niet, maar alle partijen hebben zich gecommitteerd aan de ambitie notitie: we gaan samen zoeken naar de beste mogelijke oplossing.

Bewoners, erfgoedorganisaties, gemeente en De WoningStichting zitten op basis van gelijkwaardigheid in een Projectgroep die DWS adviseert en over alle aspecten van de opgave meepraat. Heemschut zit daarin als vertegenwoordiger van drie erfgoedorganisaties die samenwerken aan de Julianastraat. Wageningen monumentaal, Oud Wageningen en Heemschut. Zij hebben samen een aanvraag voor de monumentstatus gedaan die dit hele proces aan het rollen heeft gebracht. De studie van Leon van Meijel is in opdracht van de gemeente gemaakt als direct gevolg van deze monument aanvraag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.