Logo Heemschut
Commissie Gelderland

Post’65: Steeds meer actie

Post’65: Steeds meer actie

Interne pagina

Eric, intern
Zwembad 'De Boskoele', Gorssel Foto: Erfgoedcentrum Zutphen
Epe Begraafplaats Norelbos. Foto RCE nr 10956-11674 Nanette de Jong 10-09-2012
Post’65: Steeds meer actie

22 februari 2023 – Iconen uit de jongste periode van architectuur worden vaak bedreigd en onvoldoende of niet gewaardeerd. De Commissie Gelderland zet zich ook in voor bedreigd erfgoed uit de periode Post’65 (1965-2000)!

Heemschut Gelderland was betrokken bij twee bijeenkomsten van gemeenten die in Gelderland voorop lopen bij de inventarisatie -en eventuele bescherming- van Post’65 architectuur.

De gemeente Ede heeft een gerenommeerd bureau gevraagd tot een inventarisatie te komen van objecten die mogelijk bescherming verdienen. Heemschut Gelderland heeft een aantal objecten en aandachtsgebieden voorgesteld; deze worden in de inventarisatie opgenomen.

Nadat het onderzoeksrapport is aangeboden aan de gemeenteraad, wordt een publieksbrochure uitgegeven met daarin de tien meest in het oog springende objecten. Dit om draagvlak te creëren en het publiek ‘op te voeden’ ten aanzien van Post 65 erfgoed.

Ook de gemeente Apeldoorn heeft besloten te starten met de waardering van het jonge erfgoed. Tijdens een bijeenkomst in het monumentale gemeentehuis, waarbij ook de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed vertegenwoordigd was, kreeg Heemschut Gelderland een inkijkje in het gestarte proces. Direct aansluitend is door ons een bijzondere villa aangedragen.

Samen met adviseurs als het Gelders Genootschap -en met Heemschut op de achtergrond- werken steeds meer Gelderse gemeenten aan hun visie op ons jongste erfgoed. Een goede zaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.