Logo Heemschut
Commissie Gelderland

Aalten Misterstraat 85 Bredevoort

Bond Heemschut zet zich al sinds 1911 in voor het behoud van cultureel erfgoed

Verpauperde historische herenboerderij in Aalten

3 november 2022 – De eigenaar van het monumentale boerenerf Misterstraat 85 Bredevoort in de gemeente Aalten heeft al jarenlang geen onderhoud uitgevoerd waardoor de gebouwen in verpauperde staat zijn.

De monumentale bijgebouwen vertonen ernstige gebreken zoals gaten in de pannendaken, scheurvorming in het metselwerk, verrotte windveren en sterk aangetaste goten. Ook de woning heeft achterstallig schilderwerk.
Door de sterke begroeiing is slechts een gedeelte van de gebouwen zichtbaar, wat hier achter zit belooft niet veel goeds.

Heemschut heeft de gemeente Aalten aangeschreven om de eigenaar te verplichten het noodzakelijke onderhoud uit te voeren. Verwaarlozing van een monument is strafbaar dus de gemeente moet handhaven.

Het rijksmonumentenregister zegt over dit complex “ Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van een complex dat verder nog bestaat uit twee gekoppelde schuren en een wagenschuur. De boerderij is gesitueerd in een historisch gegroeid gebied dat wordt begrensd door de Misterstraat, de Goordiek en de Slingebeek.”

3 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.